Best of Antwerp

Bereiden

Belangrijk om weten alvorens u begint

Een aantal gerechten bevatten een kleurcode. Dit wil zeggen dat er meerder potjes nodig zijn om het gerecht af te werken. Voeg deze samen om het gerecht te vervolledigen. Wanneer het potje geen kleurcode bevat, is het gerecht reeds afgewerkt en dient er niets samengevoegd te worden.  

Haal elk gerecht op voorhand uit de koeling, zeker als het zo vermeld staat in de bereiding. Warm uw oven alvast voor op 175°C (heteluchtstand).

Selecteer uw menu en gerecht

Bedankt voor uw bestelling en geniet van uw menu!

Dit menu is inclusief Zilte fougasse brood, Illy koffie, San Pellegrino en Antwerpse handjes van Philip’s Biscuits.

Best of Antwerp Menu

Voorgerechten

Marbre ganzenlever
Gerookte paling – cevenne ui – gedroogde knolselder

Dit gerecht is volledig gedresseerd. U dient enkel de rasp van gedroogde knolselder nog te verdelen over het geheel.

Rol van Koningskrab
Velouté aardpeer – malt – ansjoviscrunch

Verwarm de velouté op het fornuis in een kookpot tot aan het kookpunt. Plaats de koningskrab in een op 175°C voorverwarmde oven gedurende een 8-tal minuten.

Leg de twee rollen in het midden van een diep bord, werk af met de ansjovis en de kruiden, verdeel de velouté rondom, druppel er de maltolie in en strooi de crunch over het geheel.

Talisker marinated salmon
Mosselemulsie – koolraap – radijs – yuzu

Dit gerecht is volledig gedresseerd. U dient enkel de dressing rondom te verdelen.

Tarbot
Shiro tamarin miso – Kinpira

Gelieve de tarbot en de Kinpira groenten nog kort te verwarmen in een voorverwarmende heteluchtoven op 175°c gedurende 5 minuten. Warm ook de saus en de creme van knolselder tamarin kort op in een microgolf oven van 700 watt gedurende 1,5 minuut.

U kan dan de tarbot in het midden van het bord dresseren met daarnaast de quenelle van de opgewerkte spinazie en de knolseldercreme. Gebruik de Mizuna cress om het bord te decoren. Als laatste kan u de saus zijdelangs bijschenken.

Gunkan Zeebaars Tonburi – vintage koolrabi Dit gerecht is al volledig voor u gedresserd. Gelieve wel de sushi 15 minuten op voorhand uit de koelkast te halen voor de juiste serveertemperatuur. Indien u wenst, kan u gebruik maken van de bijhorende soyasaus.

Kippenlever
Umeboshi – Ine Mankai

Dit gerecht is al volledig voor u gedresseerd.

Hoofdgerechten

BBQ kalfsmedaillon
Cannelloni kalfswang – truffeljus – jonge kooltjes

Verwarm de oven op 175°C, plaats er de canneloni van kalfswang en de groenten in gedurende een 8-tal minuten. Voeg er de medaillon aan toe en laat zo nog samen een 6- tal minuten verder doorwarmen.

De saus warmt u op in een kookpot op het fornuis tot aan het kookpunt. Dresseer de canneloni links op het bord, rechts komen de groentjes en het vlees, rondom verdelen we de jus en groene kruidenpuree (koud).

Rode poon
Bimi gomaae – ossenstaart

Verwarm de rode poon en de ossenstaartevelopjes in een voorverwarmende heteluchtoven op 175°C gedurende 6 minuten. Warm de saus op in een microgolfoven van 700 watt gedurende 1 minuut. Leg de spuitzak met de creme van bimi kan in kokend water gedurende enkele minuten.

Leg de rode poon aaan de linkerkant van het bord met daarnaast trapgewijs de evelopjes van ossenstaart. Dresseer daarop de fris gemarineerde bimi en de warme prei. Werk af met het Wasabiblad, de bouillon op basis van gerookte prei, de crumble van ui en de Japanse Sancho peper.

Nagerechten

Appelchutney
Chocolade – chaï Latte – meringue au four

Dit dessert is volledig afgewerkt. U dient enkel de gedroogde meringue nog toe te voegen.

Kaki fruit
Onigurumi – pompelmoes

Dit gerecht is volledig voor u gedresseerd.

Upgrades

Takoyaki
Octopus – katsuobushi

Plaats de takoyaki in een voorverwarmde oven van x graden gedurende x minuten. Verwarm de bijhorende sauzen op in kokend water gedurende 1 minuut. Verdeel de sauzen over de takoyaki en werk af met de furikake.

Veggie Menu

Voorgerechten

Gepofte rode biet
Baharat yoghurt – radijs – freekeh

Dit gerecht is al volledig voor u gedresseerd. U dient enkel de vinaigrette nog rondom te verdelen.

Gunkai koolrabi
Tonburi – ziltige kruiden

Dit gerecht is volledig voor u gedresserd. Gelieve de sushi 15 minuten op voorhand uit de koelkast te halen voor de juiste serveertemperatuur. Indien u wenst, kan u gebruik maken van de bijhorende soyasaus.

Tussen- en hoofdgerecht

Tofu
Umeboshi – Ine Mankai

Dit gerecht is al volledig voor u gedresserd.

Cevenne ui
Aardappel – peterselie – hoorn des overvloeds

Plaats de gevulde uien in een voorverwarmde oven van 175°C samen met de gevulde aardappeltonnetjes gedurende een 10-tal minuten.Verwarm de ui-vinaigrette tot ze lauw is op het fornuis in een kookpot. Plaats de uien in het midden van het bord samen met de aardappeltonnetjes. Verdeel de kruidenpuree (koud) erbij en de chips in en rondom de vinaigrette.

Nagerechten

Appelchutney
Chocolade – chaï Latte – meringue au four

Dit dessert is volledig afgewerkt. U dient enkel de gedroogde meringue nog toe te voegen.

Kaki fruit
Onigurumi – pompelmoes

Dit gerecht is volledig voor u gedresseerd.

Deel uw unieke
tafel op Instagram

#bestofantwerpmenu