Best of Antwerp

Bereiden

Belangrijk om weten alvorens u begint

Een aantal gerechten bevatten een kleurcode. Dit wil zeggen dat er meerder potjes nodig zijn om het gerecht af te werken. Voeg deze samen om het gerecht te vervolledigen. Wanneer het potje geen kleurcode bevat, is het gerecht reeds afgewerkt en dient er niets samengevoegd te worden.  

Haal elk gerecht op voorhand uit de koeling, zeker als het zo vermeld staat in de bereiding. Warm uw oven alvast voor op 175°C (heteluchtstand).

Selecteer uw menu en gerecht

Bedankt voor uw bestelling en geniet van uw menu!

Dit menu is inclusief Zilte fougasse brood, Illy koffie, San Pellegrino en Antwerpse handjes van Philip’s Biscuits.

Best of Antwerp Menu

Voorgerechten

BBQ sot l’y laisse
Pasta – hoeve-ei – pedro ximenez – amandel

Kleurcode: Geel

Haal alle componenten een half uur vooraf uit de koeling. Verwarm de voor oven op 170°C (heteluchtstand). Plaats er de sot l’y laisse in gedurende 4 minuten.

Verwarm de jus op het fornuis tot aan het kookpunt en leg er daarna de pasta gedurende 1 minuut in (voor aan laten).

Breng water aan de kook met een beetje zout. Zet het vuur af wanneer u het kookpunt bereikt. Leg er dan voorzichtig het ei gedurende een tweetal minuten in.

Dresseer de pasta met de jus over in een diep bord. Maak een kuiltje in het midden en leg hier het ei in. De sot l’y laisse komen rondom. Werk af met de amandelvinaigrette, de geraspte kaas en de kruiden.

Asperges
Label rouge zalm – pistou daslook – lamsoor

Kleurcode: Groen

Plaats alle ingrediënten een half uur vooraf uit de koeling. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtstand). Warm er de asperges in op gedurende 7 minuten.

Dresseer de asperges op een bord. Leg en de rauwe zalm over en oversaus het geheel met de pistou van daslook. Verdeel de gemarineerde zalmeitjes over de groentenrolletjes, de kruiden en de crunch met algen.

Krab
Mango – Thaise curry – kalamansi

Kleurcode: Paars

Dit gerecht is reeds volledig voor u gedresseerd. U dient enkel de dressing te verdelen over het geheel.

Sushi maki lobster
Takuan – walnoot miso

Kleurcode: Geen

Dit gerechtje is reeds volledig voor u gedresseerd. Gelieve de sushi 15 minuten op voorhand uit de koelkast te halen.

Indien u wenst, kan u kde miso saus gebruiken bij uw sushi.

Gepublukte eend
Gefermenteerde witte kool – Sakura – Mizuna

Kleurcode: Roos

Verwarm uw oven voor (heteluchtstand) op 175°C. Plaats de rollen opgevuld met eend in de voorverwarmende heteluchtoven gedurende 7 minuten. Leg de spuitzak met crème van knolselder even in kokend water zodat deze warm wordt. Verwarm de saus 1 minuut op in de microgolfoven van 700 watt.

Leg de rollen in het bord naast elkaar. Plaats daarop de gefermenteerde witte kool en spuit een 3-tal dotjes van de crème van de knolselder per rol . Werk af met de bijhorende kruiden en het krokant van eendenhuid. Daarna drapeert u de saus mooi tussen de rollen in.

Zeebaars
Rode sancho – roodhoorntjeswier – white soya

Kleurcode: Grijs

Dit gerecht is reeds volledig voor u afgewerkt. U dient enkel nog de vinaigrette van witte soya rondom te dresseren en enkele druppeltjes sancho olie aan het geheel toe te voegen.

Hoofdgerechten

Ibericovarken
Artisjok – ratatouille – pesto courgette – feta

Kleurcode: Rood

Plaats alle ingrediënten een half uur vooraf uit de koeling. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtstand). Warm de artisjok en aubergine op in de oven gedurende 4 minuten. Plaats ook het vlees in de oven en laat het samen met de groenten gedurende nogmaals 6 minuten opwarmen.

Verwarm de jus op op het fornuis tot aan het kookpunt

Laat het vlees enkele minuten rusten nadat het uit de oven komt. Plaats de artisjok op het bord, werk af met de fetacrème, en de aubergine.

Snij het vlees in enkele tranches en leg het naast de groenten. Verdeel de courgettepesto en de jus rondom het geheel. Werk daarna af met de kruiden.

Goudbrasem
Spruitbloem – gerookte look – Katsuobushi

Kleurcode: Wit pricetag (rechthoek)

Verwarm uw oven voor op 175°C (heteluchtstand). Verwarm de groenten en de vis in de oven gedurende 6 minuten. Verwarm de crème van gerookte look en de saus in een microgolfoven van 700 watt gedurende 1,5 minuut.

Plaats de vis op het bord met daarop mooi gedresseerd de groenten. Maak ook een 3-tal quenelles van de look creme op de vis. Rangschik de kruiden tussen de groenten. Vul de lege plakken op het bord op met de crunch. Verdeel als laatste de saus over het bord.

Nagerechten

Ivoire chocolade
Passievruchtflan – beurre noisette cake 

Kleurcode: Oranje

Dit dessert is volledig voor u gedresseerd.

Coconut
Witte sesam – Okinawa Rhum 7 years – T-Hoijcha

Kleurcode: Zwart

Dit gerecht is volledig voor u gedresseerd. U dient alleen nog af te werken met de crumble van chocolade en het Okinawa zout.

Upgrades

Takoyaki
Octopus – katsuobushi

Plaats de takoyaki in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 5 minuten. Verwarm de bijhorende sauzen (op basis van truffel en mango) op in kokend water gedurende 1 minuut. Verdeel de sauzen over de takoyaki en werk af met de katsuobushi.

Pre Dinner Box

1. Rund – mosterdzaak – warmoes – zee-egel
2. Taco – pulled chicken – smoked vegetable spread
3. Gerookte heilbot – nori – pompoen
4. Griet – edamame – black rice – earl grey
5. Octopus – aardpeerdashi – ito togatashi – zeebanaan
6. Rode poon – shiso – Japanese egg – yuzu

Deze is reeds volledig voor u gedresseerd.

Veggie Menu

Voorgerechten

Sushi maki
Walnut miso – takuan – leek

Kleurcode: Geen

Dit gerechtje is reeds volledig voor u gedresseerd. Gelieve de sushi 15 minuten op voorhand uit de koelkast te halen.

Indien u wenst, kan u kde miso saus gebruiken bij uw sushi.

Shiitake
Gefermenteerde witte kool – Sakura – Mizuna

Kleurcode: Rood

Verwarm de rol opgevuld met shiitake in een voorverwarmende heteluchtoven van 175°c op gedurende een 7-tal minuten. Plaats de spuitzak met crème van knolselder in kokend water zodat deze warm wordt. Verwarm de saus 1 minuut op in een microgolfoven van 700 watt.

Leg de rollen in het bord naast elkaar. Plaats daarop de gefermenteerde witte kool en spuit een 3-tal dotjes van de crème van de knolselder per rol. Werk af met de bijhorende kruiden en verdeel daarna de saus tussen de groentenrollen in.

Tussen- en hoofdgerecht

Asperges
Pistou daslook – hoeve-ei – lamsoor

Kleurcode: Groen

Haal alle componenten een half uur vooraf uit de koeling. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtstand). Plaats de asperges en morilles in de oven gedurende 7 minuten. Breng water aan de kook met een beetje zout. Zet het vuur daarna af en leg er voorzichtig het ei in gedurende een 2-tal minuten.

Dresseer de asperges in het bord met daarop het ei en de morilles. Verdeel er de vinaigrette overheen. Werk daarna af met de kruiden en de geraspte kaas.

Artisjok
Ratatouille – fregola sarda – pesto courgette

Kleurcode: Rood

Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtstand). Warm de artisjok en de aubergine op in de oven gedurende 3 minuten. Plaats daarna ook de fregola in de oven en laat dit samen met de groenten nog verder opwarmen gedurende 8 minuten.

Werk af met de pesto en de kruiden.

Nagerechten

Ivoire chocolade
Passievruchtflan – beurre noisette cake 

Kleurcode: Oranje

Dit dessert is volledig voor u gedresseerd.

Coconut
Chiboust – Samba thee – Jivara chocolade

Dit gerecht is volledig voor u afgewerkt. U dient alleen nog af te werken met de crumble van chocolade en het Okinawa zout.

Deel uw unieke
tafel op Instagram

#bestofantwerpmenu